Üdvözöljük kedves vendégeinket a

Munkácsi Design Salon  világában!


Várjuk sok szeretettel azon Menyasszonyokat, akik Munkácsi Design Salon egyedi, látványos,
felejthetetlen, 100% handmade ruhában és kiegészítőkben szeretnék kimondani a Boldogító Igent.

 

„ Aki Munkácsi ruhát visel, nem álomvilágban él, hanem az álmait éli...”

Tüllszoknyák minden alkalomra

Nem hiányozhat egyetlen hölgy gardróbjából sem egy kellemes tüllszoknya. A tüll nemcsak a menyasszonyok kiváltsága, koszorúslányok, örömanyák, vagy a vendégek hölgy tagjai is bátran viselhetik. A klasszikus tütü kedvelői a hagyományos lady hosszúságot (pontosan térd alatt érő) választják, a merészebbek elöl rövid, hátul hosszabb szabásút hordanak. Napjainkban már nem kizárólag alkalmi öltözékeinkben jelenik meg a tüllszoknya, hétköznap is merjünk bátran tüllt viselni, például bőrzsekivel, vagy pólóval kombinálva, így nem lesz túlzottan ünnepélyes megjelenésünk, mégis sokkal izgalmasabb, mint egy egyszerű, unalmas blézer-nadrág összeállítás. Tüllszoknyáink többsége kristálytüllből, illetve csillámos tüllből készül, viszont készítünk puhább tüllszoknyákat is, puha anyagú alsószoknyával azoknak a hölgyeknek, akik szeretnének a hétköznapokban még kényelmesebben csinosak lenni.

Hotspot

„ Egy sportosabb, magas sarkú viselésétől távol álló hölgyből is tudok előkelő, csodaszép menyasszonyt varázsolni a saját stílusában, és ehhez nem kell fűző, tűsarok, vagy lehetetlenül bonyolult konty...”

2 in 1Forever menyasszonyi csokrok

A menyasszony legjobb barátja a nagy napon. Menyasszonyi csokor, mely kinyitható, beépített tükörrel. A menyasszonynak nem szükséges a csokron kívül egy másik retikült viselnie, ugyanis ez a csokor mini táskaként is funkcionál. Elférnek benne a legfontosabb kellékek( az ésszerűség határain belül): papír zsebkendő, rúzs, miniparfüm. Vállra vehető, de kézben is lehet vinni. Ezt a csokrot a menyasszony nem dobja el, sőt, később egy-egy estélyen retikülként használhatja.

A jövő: Forever virágcsokor

A 100% handmade virágcsokrok tüllből, csipkéből, szaténból, selyemből és egyéb nemes anyagokból készülnek. Először egyesével elkészítem a különböző fajta virágokat, pl. rózsa, bazsarózsa, orchidea, illetve egyéb , tüllből készült fantáziavirágokat. Soha nem szeretek egy virágot teljesen lemásolni, mert nem akarom boltban megvásárolható művirág látszatát kelteni.

Ezt követően összeállítom magát a csokrot az elkészült virágokból. Itt sem szeretem a mértani pontossággal szabályos formát, a természetességre törekszem. Gyöngyökkel, strasszkövekkel, kérésre kristályokkal, szalagokkal díszítem. Szeretek a virágok közé masnikat is becsempészni, mely már a védjegyemmé vált az elmúlt évek során. Nem használok boltban kapható sablont, hungarocell tömőanyagot, és szárat sem. Maga a csokor kupola része csak a virágokból áll, ez adja a súlyát. A szárát is magam fejlesztettem ki, melynek elkészítési módja hosszadalmas munka eredménye, ezért üzleti titok. A  szárat is feldíszítem a virágok színének és stílusának megfelelően. Ezt követően összeállítom a csokor kupola részét a szárával. Mikor elkészül a csokor, kipróbálom, hogy elég tartós legyen,  ne mozogjon a csokor a száron. Ezt a csokrot a menyasszonyok nem szokták eldobni az esküvő után, örök emlék marad a menyasszonynak élete legszebb napjáról. 

Fejdísz: Az új fátyol

A menyasszonyi fátyol régen az ártatlanság szimbóluma volt. DE napjainkban igen kevesen akadnak, akik ennek eleget téve valóban ártatlanul mennek férjhez. Mint sok minden mást, a fátyol viselését is inkább a megszokott hagyományok miatt alkalmazzák a menyasszonyok.

A 21. századi menyasszony fátyol helyett fejdíszt vagy minikalapot visel, melyet az esküvő után is bármilyen ünnepi eseményre felvehet. Az általam készített fejdíszek többfunkciósak. Hátulján egy erős, óriás csipesz található, így fejre, ruha vállára vagy akár táskára is tehető egyetlen mozdulattal. A virágcsokrokhoz hasonlóan minden virágot egyesével, kézzel készítek tüllből, csipkéből, selyemből. Kövekkel, gyöngyökkel díszítem. Itt az anyagválaszték és a díszítés annak tömegétől függ. Nem használok nehéz alapanyagot vagy díszítőelemet fejdíszre, mert fontos a kényelem, hogy a menyasszony egész éjjel tudjon benne zavartalanul tündökölni.

Munkácsi ruha: A valóra vált álom

Az általam tervezett és kivitelezett alkalmi-és menyasszonyi ruháknál fontosnak tartom, hogy többfunkciósak legyenek. Arra törekszem, hogy a lehető legtöbb része később is felvehető és mással kombinálható legyen későbbi ünnepi eseményeken egyaránt. Menyasszonyi ruhából pár perc alatt  alkalmi partyruha, koktélruhából pedig néhány mozdulattal könnyed nyári ruha válik. Szeretem a több részes megoldásokat, egyetlen menyasszonyi ruha sem arra való, hogy az esküvő után egy szekrény mélyén hosszú évekig várja, hogy egyszer majd valaki kidobja. Fontos számomra, hogy felismerhetőek legyenek a stílusjegyeim, de mindenképp szeretném a kedves megrendelő álmait valóra váltani- ez eddigi munkáim során szerencsére mindig sikerült.

Minden esetben a kedves menyasszony stílusának megfelelő ruhát tervezek, és ezt a személyre szabott ruhatervezést szó szerint értem. Mindenkit a mindennapi szokásos megjelenéséhez stílusú menyasszonyi ruhában képzelek el.  Minden menyasszony a saját esküvőjének a királynője, de ez nem jelenti azt, hogy feszengenie kell egy olyan ruhában, amely nem kényelmes, vagy nem önmaga. Az a cél, hogy jól érezze magát a ruhájában, és hogy a kedves vőlegény is megismerje szíve választottját a Nagy Napon.